Fórum
Fórum » Általános fórum témakör » NÉMETORSZÁG!!!Súgó


9197 hozzászólás 614 lapon Rendezés:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  ... 614

(Új hozzászóláshoz lépj be)

GEdevil10 | VIP user 2012.06.30. 18:03  (9122)
Azok a "nem echte németek" szinte mind itt születtek, de aki nem, az is itt nött fel, a német futballkultúrában és ezért ök ugyanolyan (futball)németek, mint az összes többi játékos. A játékstilus nem a génektöl függ, hanem hogy milyen kultúrkörnyezetben nöttél fel.


GEdevil10 | VIP user 2012.06.30. 18:00  (9121)
Azt a nemzedéket még úgy nevelték - söt még az enyémet is - hogy németeknek nem szabad hazafiaknak lenni.


KAHN | VIP user 2012.06.30. 16:15  (9120)
Azt viszont nem tudom, hogy akkoriban voltak-e politikai okai annak, hogy Beckenbauerék nem énekelték az NSZK-himnuszt, vagy pedig egész egyszerűen csendben voltak.


KAHN | VIP user 2012.06.30. 16:12  (9119)
Szerintem sem lehet bizonyítani, hogy a jelenlegi korosztály biztosan elverné-e a korábbi aranyérmeseket. Rengeteg elemzést elolvastam a meccs után, nyilvánvalóan Löw hibája volt a csapatösszeállítás, 2010 után ismét beszart a döntő kapujában. Hiába hangoztatta azt, hogy elértek arra a szintre, hogy már ne kelljen a németeknek alkalmazkodni az ellenfélhez, mégis bette Kroost, aki folyamatosan behúzódott középre, hogy Özil lábát tapossa...

Azt is mondják sokan, hogy azért nincs meg ez a régi Sieger-Gen, mert tele van a keret nem echte német játékossal, akik pl. nem éneklik a himnuszt. És? Ők se énekelték:

http://www.youtube.com/watch?v=GB13nJZwCxw

Viszont remek hajszerkezete volt mindegyiknek :)

Lehet itt sokmindent mondani, én továbbra is úgy gondolom, hogy meglesznek a következményei ennek az EB-nek, és pl. egy négy meccs alatt semmit sem nyújtó Podolskinak nem lesz a jövőben bérelt helye a válogatottban, vagy mondjuk egy Gomeznek sem, aki hiába lőtt három gólt, kb jó, ha egy percet volt nála a labda az egész torna során.


b.o.b.a.n | VIP user 2012.06.30. 15:33  (9118)
Biztos csak elírás, de 3-szoros vb-győztes Németo.


GEdevil10 | VIP user 2012.06.30. 12:43  (9117)
"ez a korosztáy 10 ből 9 szer megverné a régi 4xes vb, 3xos eb győzte csapatokat..."

ez egy bizonyíthatatlan és szerintem ráadásul teljesen helytelen állítás!


Bayern Áki 2012.06.30. 06:47  (9116)
ez a korosztáy 10 ből 9 szer megverné a régi 4xes vb, 3xos eb győzte csapatokat....de egy elő-vagy döntőben nem...hiányzik a győztes mentalitás...amit sajnos tanítani nem lehet...az élet addja...unom már a szimpatikus vesztes szerepét....


GEdevil10 | VIP user 2012.06.29. 19:42  (9115)
"Az EB előtt volt egy felkészülési meccs. Ott mindenki bebizonyította volna, hogy mire képes. Láttuk, hogy mit tudnak SVÁJC (nem Hollandia meg Portuália), egy ki se jutott csapat ellen a fantasztikus dortmundiak élen Schmelzerrel, Götzével, meg a védelemben Höwedessel..."

Ja, egy teljesen felforgatott csapatban, amelyik így sohasem játszott együtt és soha többé nem is fog, ráadásul egy erönléti edzésekkel töltött két hét után (igen, Löwék egy alapozó edzötábort tartottak Dél-Franciaországban).

Hogy hogy néz ki a dolog, ha egy összeszokott csapatba épülnek be fokozatosan (amit már legkésöbb a selejtezök idején el kellett volna kezdeni) az arra érdemesebb játékosok, láthattuk Hummels esetében, akit a taknyász soha nem rakott volna be magától, ha Mertesacker nem sérült (egyáltalán hogy lehet elvinni 4-5 régóta sérülésekkel küzködö játékost egyszerre egy tornára?), utólag meg dicsértette magát a remek döntésért!

Már minimum 2 éve a Hummels-Höwedes párosnak kellene lenni a német belsö védelemben!


Alois 2012.06.29. 12:54  (9114)
"2. A csoportmeccseken senki nem mondta, hogy Badstuber így-úgy (kivéve Devil, de ő mindig mondja...)"

A holland meccsen kapott gólban egyértelműen benne volt, úgy ment el a lába közt a labda, ahogy egy védőnél nem szabad és ezt írtam is :)
sőt, még Te is írtad, hogy hibázott :)
portugálok ott azért nem 10 percet fociztak, szerintem végig partnerek voltak, ha nem is győzelmet, de a döntetlent mindenképp megérdemelték volna (más kérdés, hogy gólt nem tudtak végül is lőni és a focit arra játsszák)
itt a meccs statisztikája egyébként, ami bizonyítja hogy nem 10 percet fociztak:
shots on target : 3 - 3
shots off target : 7 - 5
possession (%) : 56 - 44
corner kicks : 2 - 11
offsides : 1 - 1
fouls : 15 - 19
yellow cards : 2 - 2
red cards : 0 - 0

a tegnapit sajnos nem láttam (helyette az Ideglelés Csernobilban című fantasztikus horrort néztem moziban :D ), de hát mint mondtam a portugáloknál, a focit gólra játsszák, nem a lelátóra kell lőni és akkor nincs miről beszélni.


tomibandi 2012.06.29. 11:47  (9113)
"tegnap meg az első negyedórát leszámítva" - jól mondod, ezért volt talált gól. Előtte közük nem volt a német védelmi zónához.

Nagyrészt egyetértek és valóban butaság volt azt írni, hogy fos vagy szar. Ettől függetlenül fenntartom a mondanivalóm nagyrészét és azt is, hogy szerintem sima lesz a döntő. Lehet hogy csak szokásos spanyolos 1-0, de játék képe alapján ezt várom.

Azért pedig, hogy kiesett néhány ember ott is -mint kb mindenhol - meg mert otthon balhé van a ligában - lassan már szokás ezért sajnálni őket, miközben rohadtul nem lenne bundabotrány soha, ha a játékosok nem lennének partnerek - az az ami valóban túlzás... Ezek a körülmények nyilván nem segítették a felkészülésüket, de a külső dolgokra hivatkozni meg előhozakodni mindig csak a bukta kimagyarázására jó, meg színezni.


komcsi | VIP user 2012.06.29. 10:47  (9112)
"szeretem" ezt a találtak egy gólt kifejezést :))....nem számít hogy az első gól előtt Cassano bohócot csinált két védőből és utána a mesteri beadásából született a gól ,és az sem számít hogy a második gól előtt szintén egy mesteri átadásból,parádés befejezéssel született a gól,igazad van talált gól volt mind a kettő :) csak tudnám hogy a németek miért nem találtak ehhez hasonló gólokat tegnap ,vagyis de, ők tényleg találták azt a gólt a végén mert az a 11-es aztán tényleg egy talált gól volt...... és valóban ha egy jól játszó nem megint botrányoktól hangos ligából összeszedett olasz válogatott jött volna erre az EB-re akkor tényleg nem kéne őket magasztalni,viszont ez nem így volt ,gyakorlatilag boldog boldogtalantól kikaptak az EB előtti fél évben ,sorban dőltek ki emberek a védelemből,a felkészülésük minden volt csak zökkenőmentes nem ,gyakorlatilag mindenki leírta őket az Eb előtt (őszintén megmondom én is ,én még a csoportból sem vártam a továbbjutásukat),ehhez képest a spanyolok ellen már az első meccsükön meglepően jól és bátran játszottak,és a spanyolok szerencséje volt hogy gyorsan tudtak a kapott gólra válaszolni mert ha ott az olaszok még kihúzzák úgy 10 percig akkor biztos vagyok benne hogy megnyerték volna már azt a meccset is,a horvátokat az első félidőben lemosták a pályáról örülhettek a horvátok hogy csak 1-0-ás hátránnyal mentek az öltözőbe ,tény ott aztán a második félidőben már gyengén játszottak az olaszok nem is tudták kihúzni úgy olaszosan 1-0-al a meccset ,utána az írek ellen félgőzzel is simán nyertek(láthattuk az előző vb-n hogy ezek a simának tűnő meccsek sem mentek az olaszoknak),az angolokat megint csak simán oktatták az más kérdés hogy semmit nem tudtak belőni a helyzeteikből,de vitathatatlanul megérdemelték a továbbjutást,tegnap meg az első negyedórát leszámítva végig kézben tartották a meccset egy olyan német válogatott ellen akit a legnagyobb favoritnak tartottak ezen az EB-n,azt hiszem ezek után nyugodtan ki lehet jelenteni hogy igenis megérdemlik hogy egy csöppet magasztalják őket,határ szarnak nevezni őket meg egyenesen butaság !


tomibandi 2012.06.29. 10:17  (9111)
"Ugyanaz a tragédiája ennek a német válogatottnak, mint a Bayernnek. "

Hogy világos legyen: a lényeg az, hogy pont az a mentalitás, az az extra veszett ki vagy bújlt el nagyon, amivel a necces meccseken a németek régen győztek vagy megnyertek egy 11-es párbajt. Az a plusz, mentális löket, az a "csakazértis, ha kell átharapom a torkod" mentalitás. Az egyik fórumon azt írták, hogy vezérek és harcosok nélkül nem lehet háborút nyerni. Mélységesen igaz...


tomibandi 2012.06.29. 10:14  (9110)
1. Az EB előtt volt egy felkészülési meccs. Ott mindenki bebizonyította volna, hogy mire képes. Láttuk, hogy mit tudnak SVÁJC (nem Hollandia meg Portuália), egy ki se jutott csapat ellen a fantasztikus dortmundiak élen Schmelzerrel, Götzével, meg a védelemben Höwedessel... (Csak ötöt kapott a csapat.) Lehet mondani, hogy Schweini tegnap nem volt jó, hogy Badstuber és Lahm nagyott hibázott. Igaz is, mint ahogy az is, hogy nem tudjuk ha nélkülük vagy helyettük más van, akkor hogy alakul. Lehet hogy kedvezőbb eredmény születik. Lehet, de szerintem nem...

2. A csoportmeccseken senki nem mondta, hogy Badstuber így-úgy (kivéve Devil, de ő mindig mondja...). Most persze divat lehúzni a hollandokat meg a portugál derbire azt mondani, hogy mák volt. Kérdem én, 10 perc fociért megérdemeltek volna Ronaldoék egy pontot? Szerintem nem, de mindenki döntse el maga.

2.A tegnapi meccsen az olaszok egyáltalán nem oktatták a németeket. Jól felépített taktikával mentek ki, megtalálták a első gólt, utána a másodikat is kb a semmiből. (Ehhez rohadt nagy mák is kellett, nomeg Buffon és hogy a német kapuralövések nagyrésze a lelátón landoljon.) A második félidőben már menni kellett az eredmény után. Taktikusan és fegyelmezetten játszottak az olaszok akkor már és onnét nem volt igazán kérdés, miután 60 perc elment. Prandelli nagyon komoly edző, de egyáltalán nem gondolom, hogy az egekig kéne őket magasztalni ezt az olasz csapatot. (El kell ismernem, hogy néhány játékos már régóta roppant ellenszenves számomra ezek közül, talán ezért is ellenszenvesebbek a szokásosnál)


pánki | VIP user 2012.06.29. 09:51  (9109)
ez a német csapat egyre inkább arra a hollandra hasonlít, amelyik az Ajax-nevelésekből építkezett, kiváló játékosok alkották és sosem tudtak nyerni semmit. :(

remélem, hogy 2014-ben Podolski közelében sem lesz a kezdőnek, ahogyan Gomez sem (Klose akármennyire öreg is, játsszon ő inkább), és valljuk be, Badstuber sem. Kroos viszont szerintem jól tudta volna pótolni Schweinit, ha Löw meg meri húzni, hogy esetleg a kispadon kezdetni.


GEdevil10 | VIP user 2012.06.29. 00:28  (9108)
meg talán szól valaki a taknyásznak, hogy nem kell kétszer olyan gyakran Hoffenheimbe látogatni, mint Gelsenkirchenbe és D***mundba együtt!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  ... 614

(Új hozzászóláshoz lépj be)

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2020 Augusztus
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
123456
Nincs esemény!