Gera: 20 évesen Ronaldo sem volt világklasszis

2019. november 13.
Itthon
Gera Zoltán keresi a legjobb 21 éven aluli magyar labdarúgókat, de nincs könnyű helyzetben, hiszen a keretében csak hat NB I-es játékos szerepel, miközben Szoboszlai Dominik és a Kádár Tamás helyére behívott csapatkapitány Szalai Attila játékára sem számíthat. Arról nem is beszélve, sok 20 éves játékos még távol van a kész labdarúgótól – ilyen volt Gera Zoltán, sőt még Cristiano Ronaldo is.
„Visszaemlékszem arra, hogy amikor én még U21-es játékos voltam, az első mérkőzésen csak azt látták bennem, hogy van bennem tehetség, viszont a játékom elég összevissza volt. Engem is be kellett állítani egy rendszerbe, ehhez idő kellett, úgyhogy ehhez kell türelem” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának Gera Zoltán, aki annak idején a West Brom légiósaként testközelből láthatta, milyen a 20 éves Cristiano Ronaldo.
„Vannak később érő játékosok, vannak, aki korábban. Cristiano Ronaldo 20 éves korában nem volt világklasszis játékos. Nagyon sokat kellett őt faragni a Manchesterben, és szerencsére olyan játékosok vették ott körül, akik nem udvariaskodtak neki, hanem, hogy ha kellett valamilyen segítség, akkor segítettek neki, akár úgyis, hogy rászóltak, hogy itt ezt nem lehet megtenni. Van, aki 18-19 éves korában nagyon érett, van, aki 22-23 éves korában kezd beérni.”

Gera a Puskás Aréna pénteki Magyarország-Uruguay nyitómeccsén búcsúzik hivatalosan a felnőtt válogatottól, de ő most csakis a saját csapatára koncentrál.
 
 

„Engem teljesen leköt az U21-es válogatott, csütörtökön Észak-Írországban játszunk, úgyhogy nekem most van elég bajom azzal, hogy erre a mérkőzésre gondoljak.” 

Gera Zoltánnak aztán a pénteki, Uruguay elleni mérkőzés után három nappal, jövő hétfőn is jelenése lesz a Puskás Arénában. Az U21-es válogatott Ausztriát fogadja felkészülési mérkőzésen a vadonatúj stadionban.
„Mindenki szeretne a stadionban játszani, ez egy óriási élmény lesz, de tényleg, először az északírekre kell koncentrálni, mert most már el kell kezdenünk nyerni. Utána tudunk majd beszélni az osztrák meccsről is” – mondta a Sport24-nek Banó-Szabó Bence.

Banó-Szabó a Honvéd játékosa, de nem hemzsegnek az első osztályú labdarúgók Gera Zoltán keretében, aminek érthetően nem örül a szövetségi kapitány.
 
„Nem egyszerű a helyzet, elég kevés magyar futballista játszik az első osztályban Magyarországon, szerintem azért játszhatna sokkal több is. De ez van, ezt meg kell oldani. A másik dolog, hogy akik külföldön vannak, kevesebbszer jutnak játéklehetőséghez.”
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2021 December
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12
Nincs esemény!