Kiderült, miért jött Eboué Magyarországra

2017. július 22.
Külföld
A váci futballisták ledöbbentek, amikor megtudták, hogy egy korábbi Arsenal-sztárral edzhetnek együtt. A 34 éves Emmanuel Eboué elárulta, miért jött Magyarországra, és arról is beszélt a DIGI Sport kamerája előtt, hogy milyen tanácsokkal látta el az NB II-es futballcsapat labdarúgóit.
"Azért jöttem Magyarországra, mert a nyári szünetben nagyon nehéz edzéslehetőséget találni, nekem pedig erre van most szükségem. Jelenleg a Ferencvárosnál edzek, de a Fradi elutazott Európa Liga-selejtezőre, nekem pedig ebben a két napban is edzenem kell, így kerültem ide, Vácra" - mondta a Sport 24-nek Eboué, aki korábban az Arsenal, a Galatasaray és a Sunderland csapataiban is megfordult.
 
A védőnek jelenleg nincsen klubja, a FIFA ugyanis 2016 márciusában egy évre eltiltotta, mert a szervezet állítása szerint nem fizette ki az ügynökét.
 
"Minden vágyam, hogy találjak magamnak egy csapatot. A FIFA ugye egy évre eltiltott, ez már letelt, nekem pedig vissza kell nyernem a fizikumomat. Még nem akarom abbahagyni a focit, keményen dolgozom, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég" - tette hozzá az elefántcsontparti futballista, aki a 2010-es világbajnokság egyik leghumorosabb jelenetén úgy tett, mintha tudna koreaiul.  
 
 
A magyar szurkolók nyilván örülnének, ha az NB I-be igazolna, ám erről semmit nem mondott Eboué. "Csak játszani akarok. Egy évet elvesztettem a pályafutásomból az eltiltás miatt, ez egy nagyon nehéz időszak volt számomra, de ez már a múlt. Most a jelenben vagyunk, én pedig keményen dolgozom, és a jövő felé nézek."
 
A 79-szeres válogatott játékos nagyon jól mozgott a váci edzésen, a mozdulatain látszott, hogy valódi klasszis. A tudását pedig szívesen megosztja másokkal, miközben pár tanáccsal ellátta az egykori magyar bajnokcsapat labdarúgóit. "Szerettem volna átadni nekik valamit abból a tudásból és tapasztalatból, amit az évek során összegyűjtöttem. A legfontosabb, ahhoz, hogy valaki topjátékos legyen, rengeteg munkára és áldozatra van szüksége. Ezt mondtam nekik."
 
 
Az Arsenallal a 2006-os Bajnokok Ligája-döntőjében is pályára lépett Eboué a drukkereinek is üzent. "Nagyon erős vagyok fejben. Nagyon pozitívan gondolkodom. Azt üzenem a rajongóimnak, hogy harcolok tovább a visszatérésért, és nemsokára újra láthatnak." 
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2024 Július
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1234
Nincs esemény!