Messinél is jobban lő a volt NB I-es focista

2018. június 19.
Bajnokok Ligája
Enisz Bardi esete tökéletes példa arra, hogy az NB I-ből is el lehet jutni a spanyol bajnokság szintjére, tehát oda, ahol Lionel Messi is szerepel. Az Újpestből a Levantéba igazolt támadó öt szabadrúgásgólt szerzett az előző La Liga-idényben, mindössze eggyel kevesebbet, mint a Barca argentin ikonja.
 „Majdnem annyit, csak annyi különbséggel, hogy harmadannyi lehetőségből” – hasonlította össze a szabadrúgás-specialista Bardit és az ötszörös aranylabdás Messit a macedón futballista ügyeivel foglalkozó holland menedzseriroda munkatársa, Georgi Attila.
 
Az apró termetű, rendkívül technikás Bardi remeklésére Európa más pontjain is felfigyeltek, kivetette rá a hálóját a PSG és az Inter is.
 
„Több érdeklődő van Enisz iránt, az említett csapatok is vinnék, de a Bundesligából is van érdeklődés, és épp a napokban futott be Törökországból egy konkrét ajánlat. De nem kell feltétlenül elmennie a La Ligából. Az első szezonja jól sikerült, de ha még egy ilyet tud produkálni, akkor az a piac felé is egy megerősítés, hogy érdemes befektetni ebbe a játékosba” – magyarázta a DIGI Sport híradójának a FIFA-licences játékosügynök.
 
Az NB I-ből távozókat viszont pótolni kell, a Ferencvárosból például most két villámgyors játékos is elmegy: Nagy Dominikot visszahívta a lengyel Legia Warszawa, Joseph Paintsil pedig a Genkhez igazol. „A Ferencváros, ahogy látom, már a piacon mocorog, sőt már igazolt is játékost, és remélhetőleg pótolni fogja ezt a két gyors, fordulékony futballistát” – jegyezte meg Georgi Attila.
 
Maradt viszont a Fradiban Otigba Kenneth, akiben szintén benne van, hogy idővel erősebb bajnokságba kerüljön. „Hogy ez megtörténik-e, azt befolyásolni fogja a válogatott szereplése is. Ha a válogatott újra kijut egy világversenyre, Otigba pedig ott és a Ferencvárosban is megbízható teljesítményt nyújt, akkor akár egész magas szintre mehet innen tovább” – fogalmazott a Sport24-nek a menedzser.
 
A vb-n szereplő Alfred Finnbogason ügyeit is a hollandiai Sports Entertainment Group menedzseriroda intézi, így Georgi Attila testközelből láthatja, miként változik az izlandi csatár értéke az argentinoknak lőtt egyenlítő gólja után. „Biztos vagyok benne, segít a piaci megítélésén, hogy az ő góljával egyenlített Izland, és abban is biztos vagyok, hogy ha ezt így folytatja, akkor lehet, nem fog Augsburgban maradni” – tette hozzá végül Georgi Attila.
 
 
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2024 Július
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1234
Nincs esemény!