Magyarok a focivébén

2018. június 18.
A Lokomotiv Moszkva sportkomplexumában már két nappal a vb-rajt előtt hatalmas nyüzsgés volt. Itt rendezték ugyanis a legnagyobb orosz vállalat, a Gazprom által életre hívott a Futball a Barátságért nevű eseményt, amelyre 211 országból, köztük Magyarországról érkeztek fiatalok.
 A rendezvénynek csak az egyik pillére a futball, a másik aspektus, hogy felhívják a figyelmet a körülöttünk lévő világ értékeire, illetve a környezetvédelem fontosságára.
 
Valószínűleg utóbbi megfontolásból lett a focitornán induló a 32 csapat egy-egy ritka vagy veszélyeztetett állatfajról elnevezve, a két magyar fiatal, Lobmayer Bendegúz és Gáspár Réka a Gepárdok közé kerültek, a csoportellenfeleik pedig a Galápagosi oroszlánfókák, a Hosszúszárnyú bálnák és a krokodilok rendjébe tartozó Gangeszi gaviálok voltak, utóbbi esetében bizony elő kellett hívni az internetes segítséget.
 
A világ minden tájáról érkezett gyerekeket focistákra és ifjú újságírókra osztották, a magyarok közül Réka feladata lett az, hogy cikkeket írjon és interjúkat készítsen, valamint a lelátóról szurkolt a többiek által csak Bennek hívott fiúnak.
 
A Galápagosi oroszlánfókák nem okoztak gondot Bendegúzék csapatának, amelyből kilógott egy Kilicsoy vezetéknevű török srác, aki jóval fejlettebb fizikummal rendelkezett, mint a kortársai, és ezt aztán rendesen ki is használta. Amilyen nagy erővel tudott lenni, annyira önző is volt a török,
 
Bendegúz meg is jegyezte utóbb, hogy néha igazán passzolhatott volna a csapat sztárja. Mert ő megtette, olyan helyzetben volt, hogy simán gólt lőhetett volna, de inkább letette üres kapura a mellette érkező feröeri társnak, ezzel alakult ki az 5-2-es végeredmény. A 6 fős csapatokat – négy mezőnyjátékos és egy kapus lehetett egyszerre a pályán – egyébként egy-egy pár évvel idősebb edző dirigálta, és legtöbbjük komolyan vette a szerepét, a meccsek előtt és alatt úgy mutogattak kis táblájukon, hogy azt a műfaj királya, Várhidi Péter is megirigyelte volna.
 
„Most nem voltam olyan jó” – tett tanúbizonyságot a profikra jellemző maximalizmusáról Bendegúz, aki kicsit sajnálta, hogy az edző hátrébb vonta őt a pályán, így nem tudott annyit előremenni, mint szeretett volna.
 
„Ben, a következő meccsen egy félidőre be tudsz állni a kapuba?” – kapta a kérdést a csapat egyik kísérőjétől, amire egy bólintás volt a válasza, bár nekünk azért elárulta, hogy a kapusposzt egyáltalán nem tartozik a kedvencei közé, no de a nagyok is úgy csinálják, hogy ott teljesítenek, ahol épp szükség van rájuk.
 
A 24.hu teljes riportját itt olvashatja.
 
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2020 Augusztus
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
123456
Nincs esemény!