Rossi még nem kapitányként figyelte a DAC-Fradit

2018. július 09.
Marco Rossi, a DAC vezetőedzője szerint a dunaszerdahelyi klub játékosai nagyszerű emberek és jó futballisták, akik annak ellenére, hogy az ő távozása miatt nincsen könnyű dolguk, mindent kihoztak magukból a Ferencváros elleni 1-0-s győzelem során. Egyúttal elárulta, hogy a mostani felkészülési meccsre még nem tudott magyar szövetségi kapitányként tekinteni.
„Nem tudok egyszerre két dologra összpontosítani. Erre általában csak a nők képesek” - ez volt Marco Rossi válasza arra a kérdésre, hogy tudta-e szövetségi kapitányként is nézni a DAC-FTC felkészülési mérkőzést, de mivel ő férfi, és egyszerre csak egy dologra képes koncentrálni, most a Dunaszerdahely edzőjeként igyekszik kihozni magából a maximumot.
 
„A Ferencváros ellen játszani mindig bonyolult és nehéz. A mai egy barátságos találkozó volt, és meg kell köszönnöm Thomas Doll előtt elsősorban a játékosaimnak, akik ma bebizonyították, hogy lojálisak, profik és jó emberek, mindemellett pedig jó játékosok is. Nem könnyű most a helyzetük, hiszen tudják, hogy az edzőjük el fog menni, új vezetőedzőt kapnak, és kell még 3-4 új játékos is a keretbe. De ennek ellenére mindent kihoztak magukból” - nyilatkozta Rossi, aki mindaddig a DAC edzője marad, ameddig a felvidéki klub nem találja meg az utódját.
 
Ha az edzőváltás okoz is feszültséget, ez a szombati játékon semmiképpen nem látszódott. "Nagyon sokat dolgoztunk a felkészülés alatt, az pedig a Videoton és a Fradi ellen is elég jól látszódott, hogy mi az, amit akarunk, és hogy akarunk fellépni majd a Tbiliszi ellen. Szerintem egész jól csináljuk már a dolgunkat" - adott gyors helyzetelemzést Vida Kristopher, a DAC magyar támadója.
 
Ezzel szemben a népligetiek a felkészülési időszak kellős közepén szezon eleji formát mutattak. "Mindkét csapatnak sok lehetősége volt gólt szerezni, de látni kell, hogy nekünk még mindenképpen szükségünk van néhány napra, hogy jobb formába lendüljünk" - mondta Thomas Doll, a Ferencváros német vezetőedzője. "Ki lehet mondani, hogy nem játszottunk jól, elvesztettük a párharcokat, nem voltunk elég stabilak. Az első félidőben több könnyű hibát vétettünk, amit, ha az Európa Liga selejtezőin produkálnánk, akkor nagy bajba kerülhetünk. És egyáltalán nem szükséges, hogy a játékunkkal megöljük magunkat a pályán. A második félidőben sokat cseréltem, de rengeteg sérült játékosunk is van, így összességében az a célom, hogy összerakjak tizenegy olyan játékost, akik ütőképesek lesznek az EL selejtezőjében.”
 
A dunaszerdahelyi MOL Arénában 8400 néző sportszerűen buzdította mindkét csapatot, és nem túlzás azt mondani, hogy szombat este csodás érzés volt magyarnak lenni a felvidéki kisvárosban. És talán a Fradi és a DAC is erőt merít ebből a légkörből a július 12-ei Európa Liga-selejtezők odavágóin. 
 
 
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2020 Augusztus
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
123456
Nincs esemény!