Futács Márkó: Hála istennek, vége lett ennek a szenvedésnek

2018. szeptember 05.
Itthon
Futács Márkó tavaly nyáron még a gólkirályi címét ünnepelte Horvátországban, idén április közepén azonban minden megváltozott. A Hajduk Split-Dinamo Zagreb mérkőzés másnapján Futács Márkót és négy klubtársát a saját szurkolóik támadták meg. A spliti klub nem állt ki Futács mellett, sőt a második csapatához száműzte, ezért a magyar csatár felbontotta a szerződését a Hajdukkal, így most szabadon igazolható. Jelenleg a Buzsáky Ákos vezette III. Kerületi TVE-nél edz, csapatot keres, és a DIGI Sport híradójának arról is beszélt, hogy milyen ajánlatra vágyik a leginkább.
 Néhány nappal ezelőtt vált hivatalossá, hogy Futács Márkó távozik klubjától, a Hajduk Splittől. „Ez az utóbbi 2,5-3 hónapnak az eredménye volt. Senki nem járt jól, de megtörtént, itthon vagyok, úgyhogy várom az ajánlatokat” – nyilatkozta a Sport24-nek a 28 éves játékos.

A spliti drukkerek támadását természetesen nehezen dolgozta fel. „Nem volt egyszerű. Igazából nem tud senki semmit erről, mert a (közösségi) médiában én sem írtam erről semmit, nem szerettem erről beszélni. Családom van, és akik ott voltunk, azok közül két-három játékosnak is van családja. Inkább azt rossz elképzelni, hogy nappal történt. Mi van, ha nem csak srácok vagyunk öten, hanem a családunkkal vagyunk?”

Majd váratlanul a Hajduk Split tartalékcsapatába került a támadó, aki 18 találattal lett a 2017/18-as horvát bajnokság gólkirálya. „Az év végén úgy mentem pihenni, hogy Hajduk-játékos vagyok, úgy tértem vissza a felkészülésre, úgy edzettem, igazából összeraktam magam a szezonkezdésre. De nem kerültem be (az első csapat keretébe), úgyhogy az utóbbi három hétben elmérgesedtek a dolgok, mert a második csapattal edzettem. Hála istennek vége lett ennek a szenvedésnek.”
 
 

Így most szabadon igazolható Futács Márkó, aki elárulta, hol képzelné el jövőjét. „Egy olyan csapatban, amely az Európa Ligában játszik. Ha erre nincs lehetőség, akkor kelet felé mennék, de más okból. Ennek pénzügyi okai vannak, már 28 éves vagyok, gondolnom kell a jövőre, fontos ez is a döntésben.” 

Pedig a III. kerületi TVE edzője, Buzsáky Ákos szívesen látná csapatában Futács Márkót. „Nincs az a kellemes helyzet, hogy Futács Márkóval a kezdőcsapatban tudnánk kiállni a hétvégén. Lehetőséget kapott, hogy itt edzhessen velünk. Ez nekünk is nagy segítség, hiszen az ő mentalitása, és az a felfogás, ahogyan ő kimegy a pályára, példaértékű. Ebből a mi játékosaink is erőt tudnak meríteni” – mondta a harmadosztályú csapat edzője, aki jelenleg olyan, korábbi válogatott játékosokkal dolgozhat együtt, mint Laczkó Zsolt vagy Gyepes Gábor.
Futács Márkó korábban háromszor is magára ölthette a címeres mezt, de láthatjuk a későbbiekben is válogatott színekben? „Ez azért még messze van. A jövőben biztosan, persze.”

De addig is még arra koncentrál, hogy megtalálja leendő klubcsapatát. Horvát lapértesülések szerint a 20-szoros görög bajnokcsapatnál, a Panathinaikosznál vetődött fel a csatár neve.
 
 
 
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2020 Augusztus
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
123456
Nincs esemény!