Nikolic: Az Újpestről lesznek rémálmaim, majd csak utána a Chelsea-ről

2018. december 07.
Itthon
Budafok, Újpest, Chelsea – nyolc napon belül három egészen különböző mérkőzésen mérheti-mérhette le tudását a MOL-Vidi FC, amely kezdésnek a Magyar Kupa-találkozót, ha nehezen is, de behúzta.
„Nem volt sziporkázó a találkozó, de nem is így készültünk, az volt az elsődleges szempont, hogy továbbjussunk, és tavasszal újra kupapárharcot tudjunk vívni. Az elmúlt két évben ez sajnos nem sikerült, és ezekből a hibákból tanultunk. Gratulálunk a budafoki szakmai stábnak és csapatnak, mert megnehezítették a dolgunkat. De ettől függetlenül az a legfontosabb, hogy le tudtuk hozni profi módon ezt a találkozót” – nyilatkozta a 2-1-es szerdai győzelem után a DIGI Sport híradójának Kovács István, a Vidi válogatott középpályása. 
 
Marko Nikolics Vidi-vezetőedző szerint az a legkevesebb, hogy az ilyen kupameccseken lehetőséghez jutó futballisták motiváltak legyenek. „A mérkőzésnek voltak periódusai, amikor gyengén játszottunk, de a játékosok hozzáállásával ezekben az időszakokban sem volt probléma. Láttam a szenvedélyt a játékukban. De végül is, ez a munkájuk, profi játékosok, motiváltnak kell lenniük minden alkalommal, amikor pályára lépnek. Aki nem motivált, az nem maradhat velünk.”
 
Jövő csütörtökön pedig az Európa Liga-továbbjutásért száll harcba a Vidi, az ellenfél azonban egészen más szintet képvisel, mint a Budafok. „A Chelsea ellen egészen másképp készül fel a társaság, mint egy ilyen mérkőzésre, amely esetében tudtuk, hogy valószínűleg nekünk kell dominálni és kezdeményezni. A Chelsea ellen le kell szűkíteni a területeket és a labdavesztésre is fel kell készülni, hogy ne tudjanak minket megkontrázni, mert bizony az ilyen lehetőségeket a londoniak kíméletlenül kihasználják” – fogalmazott Kovács István.
 
Kováccsal ellentétben Nikolics mesternek még nem lebeg a Chelsea-meccs a szeme előtt. „Még nem gondolok rá, csak az Újpestre. Most már az Újpestről lesznek rémálmaim, és csak majd utána a Chelsea-ről.”
 
Közben az is eldőlt, hogy a Magyar Kupa következő fordulójában a harmadosztályú Taksony ellen folytathatja a Vidi.
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2020 Április
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
3031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
123
Nincs esemény!