Nincs szétcsúszás, mobilozás is alig – U17-es focistáink nagyot villantanának a vb-n

2019. július 23.
Itthon
Bár még három hónap van az U17-es világbajnokság kezdetéig, Preisinger Sándor magyar válogatottja máris megkezdte a felkészülést Telkiben. Amint a DIGI Sport híradójából megtudható: klubkötelezettségek, próbajátékok és sérülések miatt egyelőre csak öt Eb-t megjárt futballista tagja a keretnek, de így legalább kiderül, vannak-e mélyebb merítési lehetőségek.
"Szerintem olyan 30-40 labdarúgó van, akik pályázhatnak a szűkebb keretbe, nem tudom, hogy van-e ennyi, olyan szintű játékos, aki megüti azt a szintet, amire szükség lesz a világbajnokságon. De ez most egy ragyogó alkalom nekik, hogy megmutassák magukat” – nyilatkozta a Sport24-nek Preisinger Sándor szövetségi edző.
Aki májusban az Eb-ötödik helyezett csapatban megmutatta magát, most érezheti, hogy feljebb került a ranglétrán, de hogy kiből lesz később igazi profi, az még nem dőlt el. "Nem kell elszédülni semmitől, mert tulajdonképpen 17 éves játékospalántákról van szó, akiknek most jön az a két-három nagyon fontos évük, amikor eldől, hogy lesz-e belőlük egyáltalán futballista, vagy nem. Nagyon remélem, van olyan ember mellettük, aki a földön tartja őket. Ha ide bejönnek, itt a földön lesznek tartva” – szögezte le a korábbi NB I-es gólkirály Preisinger.

"Én a Sanyi bá’t egy nagyon jó edzőnek tartom, de nemcsak a taktikai és a pedagógiai érzéke miatt. Mindig egybe tartja a csapatot, nincs szétcsúszás, mindig mindenki az adott, következő meccsre, a focira koncentrál. Szerintem emiatt tudunk 100-120 százalékon teljesíteni” – ismerte el Kata Mihály, az Eb-válogatott és az MTK – nyár óta már profi szerződéssel rendelkező - középpályása.
 
 

A jó eredményekhez profi hozzáállás is szükséges, a játékosok ennek megfelelően, például, naponta csak egy egy-két órát mobilozhatnak. "Nem azért vagyunk itt, hogy internetezzünk meg telefonálgassunk, hanem, hogy arra készüljünk, ami elég régen adatott meg egy ilyen korosztályú válogatottnak” – mondja Preisinger, amire Kata Mihály így reagált. "Annyira nem örülünk, hogy nincs annyit nálunk a telefon, de hideg fejjel, ésszel visszagondolva erre, megvan az indok, és ezt elfogadjuk, természetesen.”

A világbajnokságot október végén rendezik Brazíliában, a magyarok Nigériával, Ecuadorral és Ausztráliával kerültek egy csoportba. „Az Eb után most már kellő magabiztosságunk van ahhoz, hogy a világbajnokságon is ugyanilyen, vagy akár még jobb eredményt érjünk el. Minden mérkőzésen a győzelem lesz a cél” – fogadkozott Kata Mihály, aki azt is elárulta, hogy a kedvenc csapata a Liverpool, a példaképe pedig Steven Gerrard.
"Fel fogunk készülni ellenük ugyanúgy, mint eddig az összes többi csapat ellen, és aktuálisan, majd mérkőzésről mérkőzésre haladva, az első célunk nyilván az, hogy továbbjussunk a csoportból” – árulta el a vb előtti várakozásait Preisinger Sándor.
 
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2021 Április
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
12
Nincs esemény!