A Battai Párduc reméli, a csodagólja segít a bennmaradásban

2021. február 27.
Itthon
Az ollózós gólok körül mindig nagy az őrület. Így van ez a megye I-ben szereplő százhalombattai Somogyi Tibor parádés góljával is, amelyet a legutóbbi hétvégén egy szöglet után, kapásból ollózott a rivális Veresegyház kapujába. Somogyi Tibor a DIGI Sport híradójának elárulta: kapusként is sokat ugrált, ezért tud ilyen jól ollózni.
"Ez egy tudatos szöglet volt, oda kellett érkeznem, csak egy kicsit mögém jött a labda, én pedig ösztönből lőttem. Sokszor gyakoroltam már ezt az edzésen is, meccseken is néha próbáltam, szerencsére most jól sült el: a kaput is eltaláltam, és eredményes is lettem" - nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Somogyi Tibor, a Százhalombatta LC labdarúgója.
 
 
 
"Ez extra, le a kalappal! Ez nagyon nehéz gyakorlat, bátorság kell hozzá, technikai kivitelezés, nem mindenki képes rá. Eldobtam a hajamat, olyan szép volt ez a mozdulat" – így értékelte a gólt a korábbi Ferencváros-középpályás, egyben DIGI Sport-szakértő Bánki József.
 
Sokan párhuzamot vonnak a 2019-es Puskás-díjas Zsóri Dániel-góllal, amelyet a jelenleg Budafokon szereplő labdarúgó még a DVSC színeiben rúgott a Ferencvárosnak. A mostani Somogyi-féle battai találat, ha nem megye I-ben esett volna, hanem az élvonalban, eséllyel pályázhatna a Puskás-díjra. És ezt a Százhalombatta vezetőedzője is így gondolja. "Annak idején Zsóri hasonló gólt rúgott a Ferencváros ellen, az magasabb szinten volt, de azt gondolom, Somogyi ugyanazzal a profi technikai megoldással rúgta a kapuba a labdát" - vélekedik Takács László vezetőedző. 
 
A szakvezető egyébként a szombati mérkőzés előtt öt nappal vette át a tabella utolsó előtti helyén álló csapatot. "A pénteki edzésnapon éppen pontrúgásokat gyakoroltuk, és ez egy begyakorolt figura volt. Tibi, aki ezt ollózta, róla tudni kell, hogy kapusmúltja van, és olyan, mint egy párduc. Három-négy nappal azután, hogy megismertem, máris láttam tőle hasonló dolgokat."
 
"Arra vetíthetném vissza, hogy kapus voltam, és ott is ugrálni kellett sokat" - erősítette meg edzője véleményét a gólszerző. 
 
A héten tapasztalt, gól körüli felhajtásban a mérkőzés kommentátorának, a helyi televízió sportriporterének sincs nyugta, mindenki a gól felvételét szeretné. Még Dániából is keresték. "A Halom Tv-t is folyamatosan hívták azóta a felvétel miatt, beszéltem a labdarúgóklub vezetőivel, nekik sincsen se éjjelük, se nappaluk az ollózós gól óta" - fogalmazott Kovács Géza László, a Halom Tv kommentátora.
 
A meccs 1-1-es döntetlenre végződött, de a gólszerző a csodagól hosszabb távú pozitív hatásában bízik. "Ebben reménykedem, hogy ez a gól, meg ez az egész a csapat körül egy kicsi nyomást ad, és előrébb visz minket. A bennmaradás a célunk, remélhetőleg ez sikerülni is fog" - nyilatkozta Somogyi Tibor.
 
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2024 Július
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1234
Nincs esemény!