Kovács Kálmán meglepő szerepkörben tűnhet fel a foci-Eb-n

2021. április 13.
Itthon
A korábbi 56-szoros válogatott Kovács Kálmán a 2016-os Eb-n összebarátkozott egy önkéntessel, akkor döntötte el, hogy ő is így szeretné segíteni a Budapestre érkezőket. Több hazai válogatott esemény után a nyári Európa-bajnokságon is szeretné önkéntesként megmutatni, milyen a magyar vendégszeretet. A DIGI Sport híradójának arról is beszélt, hogy reméli, a magyar válogatott lesz a semleges szurkolók kedvenc csapata.
"Voltam úttörő, és az úttörő ahol tud segít, tartja a mondás, de én tényleg így tartom helyesnek. Szeretek önkénteskedni, szeretek bármit csinálni, amivel segíthetek. A 2016-os Eb óta a gyerekkel már részt vettünk az Uruguay elleni Puskás-megnyitón, a budapesti Szuperkupa-döntőn, és most az U21-es Eb-n is” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Kovács Kálmán.
 
 
 
Az Uruguay elleni Puskás Aréna-avatót 65 ezren látták, nem csoda, hogy a fényárban úszó stadion előtt bőszen kattogtak a fényképezők. "Az elején még én segítettem szelfizni a közönségnek, akiket beengedtem, aztán egy volt diákom megismert, onnantól kezdve már velem szelfiztek, de mind a kettő élmény volt.”

Kovács az Auxerre és a Valenciennes egykori profijaként a világbajnok francia válogatottra különösen kíváncsi lesz nyáron. "Most, az U21-es Eb-n a doppingellenőrzésnél segítettem, mint önkéntes, ezt nagyon szívesen csinálnám a felnőtt Eb-n is. Ráadásul két francia mérkőzést is Budapesten rendeznek, úgyhogy a francia nyelvvel sem lenne az öltöző környékén problémám. Azt is szeretném, hogy valamennyit lássak a mérkőzésekből, ez azért fontos.” 

Persze azt is fontosnak tartja, hogy helytálljon Marco Rossi csapata, amire jó esélyt is lát. "A Dávid és Góliát harcban szeretünk mindig a kicsinek szurkolni, és jó lenne, hogy ha a semleges nézők Európában úgy ülnének le a magyar meccs előtt, hogy nekünk szurkolnak a nagy ász csapatok ellen. Jó lenne, ha az egyik mérkőzés után úgy éreznék, hogy továbbra is a magyar válogatottnak szurkolnak, mivel olyan teljesítményt nyújtott.”  

Hogy a magyar csapat milyen házigazda lesz a sztárválogatottak ellen az Eb-n, bő két hónap múlva megtudhatjuk. 
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2024 Július
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1234
Nincs esemény!