Dárdai próbajátékra hívta Fiolát

2021. június 26.
Itthon
Dárdai Pál vezetésével több száz válogatottsággal rendelkező játékos futott ki a tápiószentmártoni labdarúgóközpont felújított gyepére, hogy egy bemutató mérkőzésen, a helyi csapat ellen felavassák az új pályát. A Dárdai Hertha Team együttesébe - az egy héttel ezelőtt a világbajnok franciák ellen gólt szerző - Fiola Attila is meghívást kapott.
„Anno Fityót én raktam be a válogatottba, most lejött a Balatonra, és mondtam neki, most már kezdj igazodni hozzánk, 31 éves vagy, a próbajátékodat ma meg kell lépjük” – nyilatkozta nevetve Dárdai Pál a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek.

Fiola aztán valóban játékra kész volt a tápiószentmártoni mérkőzésen. „Beöltözött, itt van velünk, de pár év múlva úgyis itt játszik, de ez az élet rendje. Én nagyon szeretem, mert egy becsületes, klassz srác, és ha valaki megérdemelte ezt a gólt, akkor az ő. Furcsán hangzik, de ha 80 éves lesz, és akárhová elmegy, a hátát fogják veregetni” – fűzte hozzá Dárdai.

A volt szövetségi kapitány szerint a magyar csapat leginkább mentalitásban fejlődött az elmúlt évekhez képest.  „Erre lehet építeni, ezzel a mentalitással kell tovább játszani, hogy egyszer legyen egy (sikeres) világbajnoki selejtezőnk is. Sínen vagyunk, mert most már a játékosokban nincs meg az a görcs, ami 30 év alatt összegyűlt, amikor is nem jutott ki sehova a nemzeti válogatott. Egymás után két Eb-n járt a csapat, jól szerepelt a Nemzetek Ligájában, most jöhetne egy kis vébé-, vagy a következő Eb-n egy még jobb szereplés.” 
 
 

Dárdai külön kiemelte Schäfer András remeklését az Európa-bajnokságon, de hangsúlyozta, hogy továbbra is szükség van a fiatal játékosok beépítésére a csapatba. „Még sok ilyen típusú játékos kell, akik amolyan 13., 14., 15. helyen ott vannak a kezdőcsapat nyakán. Ott érzek egy kis lukat, egy kis távolságot, oda még jobban fel kell zárkózniuk a 19-23 éves játékosoknak. A cél az legyen, hogy igenis a magyar fiatalok – még egy 24-25 éves játékos is fiatal – nyújtsanak olyan teljesítményt, hogy ezáltal erre a klassz, 11-13 főből összerakott kezdőcsapatra nyomást helyezzenek, olyan teljesítményt nyújtva, hogy ne történjen meg az, mint ami a portugálok ellen, hogy zavar van” – utalt ezzel Dárdai arra, hogy Ronaldóék tulajdonképpen a magyar cserék beállása után tudták megnyerni 3-0-ra a mérkőzést.

A Hertha BSC vezetőedzője szerint igenis van rá esély, hogy a magyar válogatott ott legyen a 2022-es katari világbajnokságon. „Van rá sansz, mert olyan a csoport, de Dárdai Pál azt mondja, hogy dolgozzanak, és akkor majd vagy kiszurkoljuk - vagy nem, de büszkék leszünk rájuk.”  
   

keresés

 

Hírlevél

Eseménynaptár

2024 Július
KE
SZE
CSÜ
SZO
VA
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1234
Nincs esemény!